4 TIPS PÅ HUR MAN SKAPAR DEN PERFEKTA INSTAGRAM-BILDEN

FYRA ENKLA TIPS

Idag har jag tänkt tipsa om fyra saker man kan tänka på när man vill skapa en perfekt instagram-bild för sitt Instagramkonto. I bland är det inte så enkelt som man tror och bilden resulterar i en brusig, mörk och blurrig sak som man till slut bara låter vara kvar i kamerarullen i stället för att den någonsin läggs ut. Förhoppningsvis kan kanske dessa tips hjälpa en på traven att ta ett steg bättre bilder som till slut gör ditt feed skitsnyggt. Detta är givetvis tips som fungerar både för mobil och kamera!

ANVÄND DET NATULIGA LJUSET!

Detta kan nog vara ett av mina allra viktigaste tips. Försök att alltid använda det naturliga ljuset, dvs. dagsljuset så mycket du bara kan. Detta ljus är oftast konstant och likt andra dagars ljus - vilket gör dina bilder både skarpare, vackrare och ljusare. Det resulterar också i att bilderna du redigerar som är tagna i dagsljus bli mer identiska varandra då ljuset från början härstammar från samma ljuskälla: dvs. dagsljuset från vår käre sol! Sedan vet jag att det i bland inte går, speciellt i jultider då solen är uppe i maximalt 5 minuter, men om du vill ta den där perfekta Instagram-bilden krävs det i 8 av 10 fall bra ljus.

TA TUSEN BILDER

Ta tusen, tusen, tusen bilder. Kanske inte bokstavligt tusen bilder, men ta MÅNGA bilder. Den där sista bilden du tar kanske tas i en perfekt vinkel med perfekta skuggor och perfekt position = perfekta Instagram-bilden. Du vill inte missa denna bilden! Så; ta tusen bilder. Det är ögonblick det handlar om, och dessa existerar bara i ett par sekunder oftast. Du kan alltid radera bilder efteråt, men det är svårare att försöka återskapa samma ögonblick i efterhand.

ANVÄND RUTNÄTET I MOBILKAMERAN

Här är ett redskap som jag tycker alla borde ha! Under inställningar på iPhone (vet ej riktigt hur det ser ut i andra mobiler), under "KAMERA"-alternativet kan du klicka i "Rutnät". Gör detta. Att ha dessa riktlinjer när du fotograferar med mobilen underlättar jättemycket och gör bilden bättre direkt vid fotandet! Visst, man kan beskära bilderna i efterhand (rotera bilden så att det blir raka linjer), men när du gör detta tappar bilden kvalité - vilket gör bilden brusigare och bilden ska ju vara så skarp som möjligt. Därmed är det bästa alternativet att ta en bild med raka linjer redan från början, så SÄTT IGÅNG RUTNÄTET PÅ DIN KAMERA NU. NU. NU.

VINKLAR, VINKLAR, VINKLAR

Detta tipset liknar väldigt mycket mitt tidigare tips om att ta tusen bilder. När du tar dessa tusen bilder, se då till att testa alla möjliga vinklar. En liten förflyttning på bara 1 enstaka centimeter kan förbättra din bild så galet mycket! Det gäller att få med varenda möjliga vinkel genom din kamera/mobil så att du testat allt innan du ska börja redigera bilden. Ju mer vinklar du fotar, ju större chans att bilden blir än mer perfekt. Så vinklar, vinklar, vinklar!

REDIGERINGSPROGRAM; T.EX. VSCO

Och ja, det sista tipset är att ha ett redigeringsprogram tillgängligt. När det gäller mobilen är mitt varma tips alltid: VSCO I denna applikation finns det många färdiga filter som man kan använda och som är dösnygga och perfekta för Instagram. När det kommer till just redigering är mitt tips att ALLTID ANVÄNDA SAMMA FILTER. Detta kommer göra bilderna i ditt feed lika varandra/symmetriska och leda till ett snyggt feed. Själv använder jag mig av ett gråtonat, lite kallare tema på min Instagram som man kan se om man klickar sig in där @catherinequassdorf. Försök att hålla den där röda tråden genom hela ditt feed.

QUESTIONS?

Hoppas dessa 4 tips är till hands inför era framtida fotograferingar till Instagram. Mycket handlar ju givetvis om att gå på känsla och att känna efter hur man själv vill att bilden ska se ut! Du är fotografen och styr över hur dina bilder ska bli och hur ditt feed ska se ut - utgå efter dig och din personlighet. Men med till exempel lite mer fokus på dagsljus och användningen av hjälpmedlet "rutnät" kan bilderna som du visualiserat dig i hjärnan resultera i den där perfekta Instagram-bilden! Fota, fota, fota! Och som vanligt, om ni har några frågor är det bara att kommentera här nedan :) Kram.

Gillar

Kommentarer

erikssonemmaaa
erikssonemmaaa,
Super bra tips!
nouw.com/erikssonemmaaa
quassdorf
quassdorf,
Kul att du gillar tipsen! 😊
nouw.com/quassdorf
JFfoto
JFfoto,
Skit bra tips! Måste fan börja använda rutnätläget mera på min iPhone 8 + 😅
nouw.com/jffoto
quassdorf
quassdorf,
Sjukt smidigt hjälpmedel!
nouw.com/quassdorf
MakeupByEkholm
MakeupByEkholm,
Bra tips! 😊
nouw.com/makeupbyekholm
Fredrikapersson
Fredrikapersson,