5 OLIKA BILDREDIGERINGSPROGRAM FÖR DINA BILDER

Hello there and good afternoon.

Idag tänkte jag tipsa om fem stycken olika redigeringsprogram som man kan använda för redigering av sina bilder i datorn (i stället för applikationer i mobilen). Dessa tips är både gratis program och betalalternativ - två av dom är även program som finns tillgängliga online (vilket man inte behöver ladda ner!). Readreadread.

LET'S BEGIN.

1. PIXLR.COM

Pixlr är en smidig online-redigeringsvariant som man alltså inte behöver ladda ner - vilket kan kännas både tryggt och smidigt. Man kan redigera alla sina bilder på hemsidan direkt. Det enda du behöver ha här är Flash Player nerladdad - men om du inte redan har det ploppar det upp enkla instruktioner för hur du laddar ner detta. Designen liknar en enkel version av Photoshop och ger dig möjligheten att bl.a. addera text, lägga på effekter osv.

2. PICMONKEY.COM

Picmonkey: Ännu en online-variant av redigeringsprogram som du inte behöver ladda ner. Just sådana här alternativ tycker jag är smidigt om man inte vill ladda ner tunga program (som tar största plats på hårddisken!). Jag föredrar nog PIXLR.com då PicMonkey vanligtvis kostar (men man kan köra en trial vilket är gratis). Denna hemsida kräver dock också att du har FlashPlayer nedladdat, keep this in mind!

3. PHOTO POS PRO

Photo Pos Pro är en gratis programvara som du laddar ner till datorn (alltså ingen webbaserad hemsida som du kan redigera på). Detta är smidigt vid de fall då du kanske inte har WiFi till hands och vill ha ett säkert kort: ett färdigt, installerat program. Photo Pos Pro liknar Photoshop rätt så mycket i design och har de grundliga inställningarna som krävs för att redigera en bild. Photoshop har mer, men detta program erbjuder väldigt mycket trots att det är gratis! Absolut ett tips för nybörjaren inom bildredigering!

4. PHOTOSHOP

Aaah. Photoshop. My baby that I both hate and love. Detta är ett program som verkligen erbjuder varenda liten detaljerad inställning som man kan tänka sig. Dock skulle jag aldrig rekommendera detta till en nybörjare av bildredigering för då lär den personen skrämmas iväg av alla knappar och alternativ. Jag älskar Photoshop på grund av att jag jobbat med det länge - i början H A T A D E jag detta programmet då det fanns så mycket att välja mellan - allting var så komplicerat och jag gav nästan upp på all sorts bildredigering... Om du jobbat en del med redigering tidigare är Photoshop absolut alternativet för dig, annars har jag programmet nedan att rekommendera som är mycket enklare!

5. LIGHTROOM

Favoriten <3

Lightroom är betalprogramvaran som jag brukar rekommendera till instegsredigerare som kanske redigerat lite smått innan men nu vill börja använda ett installerat program på datorn (i stället för t.ex. en app i mobilen). Lightroom är väldigt enkelt på det sätt att reglagen på höger (som ni ser i bilden till höger) är väldigt tydliga och enkla att manövrera. Programmet i sig är även en sorts "organiseringsplats" där man kan organisera sina bilder, märka dom (t.ex. som 5 stjärnor för en bild, 3 stjärnor för en annan osv.). Denna organisering av bilder underlättar så mycket när man väl har typ 1000 outfitbilder/selfiebilder/matbilder/resebilder att välja mellan haha. En annan stoooor fördel med Lightroom är att man kan ladda ner så kallade "PRESETS" som är typ som färdiga filter. Många av dessa "PRESETS" som finns att ladda ner ute på nätet är inspirerade från VSCO - och VSCO älskar vi ju alla, eller hur?

QUESTIONS?

Hoppas någon av dessa 5 olika program känns rätt för just dig! Mycket handlar om hur mycket man vill lägga ut på ett program och hur många detaljerade inställningar man behöver. Jag kan tycka att PIXLR.COM är ett fantastiskt alternativ för enklare redigering - absolut ett tips. Annars är VSCO i mobilen också en riktigt bra applikation (om man inte vill använda datorprogram för redigering). Kommentera gärna om ni har några funderingar! Kramkramkram.

Gillar

Kommentarer