5 REDIGERINGSAPPAR DU MÅSTE HA I MOBILEN

THE FABULOUS FIVE

Idag har jag tänkt tipsa om 5 redigeringsappar som jag tycker man borde ha nerladdade i mobilen - vissa använder man mer varje dag och vissa använder man mindre. Men jag minns att jag haft dessa fem bildredigeringsappar sen tidernas begynnelse och använder dom fortfarande idag - vilket ändå måste betyda att de är helt OK att ha till hands! De applikationer som jag kommer prata om 2day är Whitagram, Afterlight, PS Express, Picsart och VSCO!

WHITAGRAM

Whitagram är en applikation som jag använde mycket mer förr men som jag i bland fortfarande finner bra att ha även idag. Under en tid i gymnasiet var jag med och startade ett UF-företag där jag skulle hantera den visuella utsidan. Och där ingick bl.a. Instagram. Med hjälp av denna appen kunde jag skapa identiska ramar på alla bilder så att instagramfeed:et blev flawless. Allt följde dne röda tråden.

AFTERLIGHT

Jag ä l s k a r applikationen Afterlight. Denna redigeringsappen ger en i första hand möjlighet att lägga på stört snygga ljuseffekter på bilderna (som ni ser till höger hör ovanför). Såååå snygga ljuseffekter. Dessa använde jag mycket förr i typ profilbilder på Facebook och liknande. Idag använder jag det mer som en dov "effekt" på bilderna när de ser lite kala/tomma ut - då drar jag ner styrkan på effekten så att den blir aningen mer dold. It works great!

PS EXPRESS

PS Express är (om ni inte visste) utformat av Photoshop dom själva och är egentligen en mini-version av Photoshop för mobilen. Den här applikationen jobbar bäst när det kommer till allmän redigering; det vill säga ändring av exponering, kontrast, skuggor osv. Man kan även avlägsna mindre märken (typ som finnar i ansiktet) om man vill - men det använder man inte lika mycket som just grundredigeringen.

PICSART

PicsArt är appen som ger möjlighet att lägga på "stickers" med lite scrapbookingstil typ. Men en stor fördel med Picsart (och den största anledningen till varför jag använder applikationen) är att man kan klistra in bild på bild. Det är inte jätteofta man behöver denna funktion, men när man väl behöver den är denna appen det allra bästa alternativet, utan tvekan. I bland kan det vara lite störande med all reklam, men i övrigt är detta en jättenice app!

VSCO (<3!)

Åh, älskade VSCO. Jag gissar på att 9,5 av 10 redan vet om denna appen då så många använder den. Och det är klart att (typ) hela världen använder denna redigeringsapp då det är bland den bästa applikationen i världen tycker jag. VSCO använder jag dagligen till all min redigering i mobil då den efterliknar mina datorprogram som t.ex. Lightroom eller Photoshop. Därmed blir bilderna mest lika varandra vid redigering i denna app och bildredigering i mina datorprogram. Oh my god I love it so much.

Detta är alltså 5 redigeringsapplikationer som jag har nedladdade på min mobil och har haft sedan flera år tillbaka. VSCO och PS Express är de två appar som jag använder allra mest, sedan brukar Afterlight användas när jag är lite sugen på en extra effekt i bilden. Hoppas jag lyckades tipsa om en applikation som ni eventuellt kan börja använda!

Ha det fint!

Gillar

Kommentarer