ANLEDNINGEN TILL VARFÖR VI SKIPPADE FRIHETSGUDINNAN | PT. 4

Tidigare inlägg:
NEW YORK PT.1 | Flygresan & den obligatoriska matchen
NEW YORK PT.2 | En heldag på New Yorks gator
NEW YORK PT.3 | När vi hittade vår favoritbutik i hela New York <3

-

För typish ett par månader sen startade jag ett litet "bloggprojekt" där jag skulle skriva om min vecka i New York över nyår 2016/2017. Planen var att dela upp resan i olika delar då vi gjorde så mycket varje dag under denna veckan och allting fick inte plats i ett och samma inlägg. Idag tänkte jag fortsätta med detta projekt och dela med mig av PART 4. Om ni inte läst de andra delarna finns de att få tag på här: PART 1, PART 2, PART 3.

NEW YORK CITY // PART 4

Under vår fjärde dag i New York var det ursprungligen tänkt att vi skulle ta en färja över till Frihetsgudinnan för att se denna välkända och ikoniska sevärdhet i New York. Vi gick upp vid 7-8 på morgonen och tog tunnelbanan in till Lower Manhattan från Greenpoint en kort stund efter frukost (enkla frallor + marmelad som vi hade köpt på älskade Gourmet Garage). Vi valde att hoppa av lite längre upp på Manhattan för att promenera den sista biten och knäppa lite härliga bilder från New Yorks morgonstund. Bilden i mitten nedan är en av mina favoritbilder från vår resa till New York. Så (!!!) fint morgonljus var det.

När vi väl började närma oss södra delen av Manhattan såg vi på avstånd hur lång den galna kön till färjan (som tar en till Frihetsgudinnan) egentligen var. FyyyyyyFAN. Jag själv har världens sämsta tålamod och sa direkt "NEJNEJNEJ, aldrig". Jag hade ingen lust alls att lägga 4-5 timmar på att stå i kö när man likaväl kan utforska New York i stället under denna tid och verkligen ta vara på det! Så i stället tog jag bilder på kvinnan med den "flammande" bägaren på avstånd och kände mig pretty done med henne efter det.

Så en liten heads up: Om ni åker till New York över nyår kan ni räkna med långa köer till alla sevärdheter i hela staden. Det är så mycket turister som cirkulerar i denna staden runt nyårstider så att allting är maxat både vad gäller kötid och priser.

MIN BRUTALA MAGONT...

Efter att vi beslutade oss för att skippa resan över till Frihetsgudinnan började jag få extremt ont i magen och gissade på att det var magkatarr (vilket jag haft innan). Vi försökte promenera runt lite i New York trots min magont, men efter ett tag kände jag verkligen inte att det gick mer så vi åkte tillbaka till hotellet och spenderade eftermiddagen i hotellsängen med film på tv:n och en massa tupplurar - vilket fick magen att känna sig lite bättre.

Dagen slutade på hotellrummet då vi kom överens om att jag skulle försöka vila upp magen så att vi kunde fira nyårsafton utan min magont (vilket var dagen efter). Vilket tillslut visade sig vara det rätta beslutet, utan tvekan.

En så fascinerande grej med New York är hur konstant livet är i denna stad. Allting lever oavsett vad klockan är, om det är natt, om det är tidig morgon - staden lever 24/7. I PART 5 kommer jag skriva om nyårsafton och vad vi hittade på - missa inte detta kommande inlägg. Ha nu en underbar lördag och missa inte Mello ikväll 20:00. Kram!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229