att köra 40 min enkel väg till jobbet varje dag

Det är idag exakt en månad sen jag började på mitt nya jobb i Bankeryd. Jag arbetar på Scandinavian Photo just nu och pendlar varje dag från Ulricehamn till Jönköping. VARENDA gång jag säger detta utbrister personen jag talar med; "VA? Hur orkar du?!?!".

Jag tror en stor anledning till varför jag orkar det är att det är motorväg hela vägen, vilket innebär att jag kan sätta igång min älskade farthållare och bara chilla. Sen är den timman till jobbet något av det lugnaste och skönaste på oerhört länge. Jag sitter verkligen och tänker/funderar/filosoferar den första timmen på dygnet. Det är en riktigt go start på dagen helt enkelt.

Det jobbiga är hemvägen. Då vill jag bara komma hem till mat och till en filt och till en pojkvän som kliar mig i håret och en vovve att gosa med. Mmmmmmm. Annars trivs jag relativt bra med pendlandet. Det som kan vara lite jobbigt utöver resan HEM är tiden som försvinner på att just åka bil/sitta i bil/existera i fodon. Jag känner ju inte att jag riktigt har tiden att göra något när jag väl kommer hem då hela eftermiddagen är försvunnen och jag samtidigt är kalastrött. Menmen, jag vänjer väl mig tillslut ;-) Det är verkligen värt det när man trivs med sitt jobb!

  • 24h

Gillar

Kommentarer