BAKPOTATIS MED SKAGENRÖRA

Hello! ​Sitter atm på tåget hem från Köpenhamn och känner mig redo och taggad för 2018 efter gårdagens grymma utekväll. Haft såååå jäkla kul! Men innan ni får mer info om detta vill jag tipsa er om ett löjligt gott recept.

RECEPT? SE NEDAN!

Bakpotatis med skagenröra är verkligen en av våra vanliga klassiker hemma som alltid funkar. En fredagkväll passar det perfekt med ett glas vitt och denna grymt goda maträtt! Jag tänkte dela med mig av detta enkla recept i hopp om att någon nappar på betet och verkligen börjar älska denna smaskiga delikatess!

BAKPOTATIS MED SKAGENRÖRA | 2 personer

Börja med att starta ugnen på 225 grader. Du behöver 2 stycken bakpotatisar som du börjar skölja av och skrubba med hjälp av en ren diskborste/skrubb (bara för att få bort det ytliga smutset). Sedan använder du en gaffel för att göra lite hål så att insidan av potatisen också tillagas senare i ugnen. Efter detta är gjort ställer du in potatiserna i ugnen på plåt/galler och låter de tillagas i 50 minuter.

När bakpotatisen är klar tar du ut dom ur ugnen och skär ett kors på ovansidan, därefter (med hjälp av handskar eller liknande så du inte bränner dig) trycker du från undersidan/runt bakpotatisen så att den öppnas upp. Lägg sedan potatisen på serveringstallriken och fyll med valfri skagenröra (curry&kycklingröra är också dögott att ha i!). Gör en sallad till för att friska upp maträtten. DONE!

SÅ GOTT, SÅ ENKELT. Hem med er och laga denna maträtt till bakisdagen idag. För övrigt hoppas jag att ni haft en rolig nyårskväll - det hade jag! Mer bilder från det kommer senare idag/imorgon. Kram!

Gillar

Kommentarer