en vecka i stockholm

I 4 dagar under vecka 30 i somras var jag och EP på en liten visit i Stockholm. Blir alltid förälskad på nytt när jag åker upp till vår otroligt fina huvudstad. Detta var vad vi hann med:

Måndag | 25 juli

Jag jobbade på ICA i Tranemo under denna tiden och hade en måndag med jobbtiden 8-15. Så fort klockan slog 15:00 åkte jag vidare till Ulrichehamn där jag snabbt sprang in på toa hos EP (nödvändig info) för att sedan hoppa in i bilen igen och börja resan mot Stockholm. Vi åkte bil upp till huvudstaden vilket tog oss cirkus 4 timmar (inklusive ett kort stopp i en godisbutik vid E4an hehe). Vi bodde på ett hotell som heter Birger Jarl som ligger typ i mitten av Östermalm, Norrmalm och Vasastan. Jättemysigt och nära till allt med ett PokéStop som låg precis bredvid hotellet :D

Vi beslutade att bara vara på hotellet första kvällen då vi hade åkt bil så pass länge och behövde vilan inför nästkommande dag. Och jag hade ju godiset från godisbutiken att roa mig med :-)


Tisdag | 26 juli

Vår tisdag i Stockholm var hektisk. Trots det kändes det inte stressigt??? Hur konstigt som helst egentligen. Men vi började med att promenera genom Gamla Stan (vilket typ är den finaste platsen jag vet). Sedan tog vi oss mot Gröna Lund för att jag skulle kunna ha mitt debutbesök. När man bor i Västra Götaland vet man bara vad Liseberg är, punkt slut haha.

Efter en snabbtur i en snurrande karusell och lite chokladspelande (utan vinst) gick vi mot Skansen. Eftersom att det var en tisdag innebar det också "Allsång på Skansen" - vilket vi tänkte kolla på men vilket inte blev av hehe. Vi gick i alla fall genom skansen och kollade på en massa djur. Även fast jag älskar djur och tycker det är fascinerande att se dem irl hatar jag att de lever i sådana små inhägnader.

Efter vårt observerande gick vi mot scenen för att invänta Maggio - 2 h för tidigt!!! Vi tänkte att det skulle bli extremt mycket folk och vi ville vara lite punktliga för en gångs skull. Dock sög vädret (som alltid...) och det regnade + äskade. Vi kände inte riktigt att vi ville stå i det vädret i 3-4 timmar så vi började bege oss hemåt istället :-)

Efter en buss hem och lite käk på hotellet däckade vi båda två direkt. Dagen efter kunde vi se på EP:s nördiga iWatch att vi gått nästan 15


Onsdag | 27 juli

Vi hade spenderat våra två dagar i Vasastan, Norrmalm, Östermalm och i Gamla Stan. Nu ville vi se Södermalm! Vi tog en buss ut och hoppade av någonstans mitt i smeten. Haha. Det vi letade efter var en liten utsiktsplats som ni kan se på bilden i mitten här ovanför. Vi fick gå en jädrans bit för att hitta denna, men lyckades till slut komma rätt (thanks to Kartor i iPhone <3). Vi hade även tur med vädret - med tanke på regnet och åskan dagen innan. I like Södermalm! Hur mysigt som helst!

Efter vår lilla trip till Södermalm åkte vi tillbaka in till Gamla Stan och lunchade på "No53". Jag tog en ceasarsallad och EP en räkmacka och gudars vad gott det var! Sol + uteservering + käk = PERFEKTION. Det fick bli en lätt lunch då vi hade planerat att käka på Gnarly Burger senare mot kvällen.

Gnarly Burger är utan tvekan min och EP:s favorit när det kommer till hamburgerkedjor. Deras halloumiburgare är syre. På riktigt, try it!! Sååååååå gottttttt. Och så pratar ägaren engelska med så man får slipa på sina språkkunskaper.

Efter vårt besök på Gnarly Burger och med matkoma-känslan på topp åkte vi vidare och kollade bio på premiären av "Jason Bourne" i Filmstaden Sergel. JÄKLAR vilka bio-salonger. Jag är van vid de pyttesmå salongerna som vi har hemma i Borås, men gud vilka stora! Och vad folk det var. Jag och EP var mer fascinerade av mängden folk än självaste filmen i sig haha.


Torsdag | 28 juli

För att vara helt ärlig, vi sov bort vår torsdag i Stockholm hahaha. Vi vaknade vid 11 och behövde checka ut från hotellet. Aja, lite extra sömn är alltid skönt!

Vi lämnade i alla fall Stockholm vid 11-tiden med planen att svänga förbi Kolmården. Denna planen krossades helt och hållet när vi fastnade i bilkö på grund av den bron i Södertälje som hade gått sönder under en period i somras. Vi åkte i stället direkt in till Borås för att vara med på en torsdagskväll (en liten tillställning i Borås varje torsdag där olika artister kommer och uppträder för allmänheten). Denna torsdagskvällens line-up var Daniel Adams-Ray och en överraskningsartist som hoppade in i mitten -> PETTER! Mycket, mycket trevlig kväll i lilla Borås.

Summa summarum: Stockholm äger verkligen! Och jag är så avis på alla er som bor i vår fina huvudstad. Någon mer som är lika förälskad i Stockholm som mig?

Ha det gött!

Gillar

Kommentarer