ENKLA ATT GÖRA & NYTTIGA ”CHOKLADBOLLAR”


RAWFOODBOLLAR

HELLO
Tänkte denna fredagsmorgon i slutet av året (inför det nya året) tipsa er om ett recept på grymt goda dadelbollar som smakar så fantastiskt gott! Enkelt, smidigt och mycket nyttigt. Passar perfekt till fredagsmyset med en kopp kaffe, varm choklad eller te.
Rawfood-bollar (i stället för chokladbollar)
15 STYCKEN
Cirka 100-150 gram urkärnade dadlar
2 msk solrosfrö
2 msk kokosolja eller smör
1-2 msk kakao
1-2 msk vatten
1 dl kokosflingor
Kokos till rullning
Mixa ihop dadlar, solrosfrön, kokosolja och kakao till en smet (gärna slät!). Häll sedan när lite vatten i taget och blanda tills smeten är mer kladdig. Ha sedan i kokosen och mixa ihop blandningen med en sked (inte mixern!). Är den för lös? Ha i lite mer kokos. Är den för torr? Ha i lite mer vatten. Forma därefter små bollar med dina händer och rulla dessa i kokos. DONE!
Ska ställa mig hemma ikväll och göra en ny "batch" med dessa godingar. Så skönt med fredag för övrigt, en heldag på jobbet som gäller sen blir det fredagsmys hemma med sambon. Vi har också tänkt köra ett litet gympass på kvällen så att man har energi och ork till helgens bravader (Köpenhamn över nyår!). Kram på er, hoppas ni får en underbar sista fredag på 2017 <3
Så smarrigt det ser ut! Måste testas! 😊