FLYGRESAN & DEN OBLIGATORISKA MATCHEN

NEW YORK CITY // PART 1

Vårt beslut om att åka till New York togs i augusti ett par månader innan nyår ens var nära. Vi kom fram till att vi båda länge velat åka till USA och New York - och varför då inte maxa det hela med att åka över nyår when the ball drops? Vi började leta ett par flygbiljetter och hittade ett par prisvärda på min favoritsida: RESEGUIDEN.SE. Har för mig att vi betalade cirka 7000 kr för två stycken, dvs. 3500 kr per skalle tur och retur. Men, även om flygbiljetterna var relativt billiga så skulle vi snabbt inse att hotell är mycket dyrare - speciellt över nyår.

Vi bokade två hotell, ett som låg i Greenpoint (bredvid området Brooklyn) och som vi skulle bo på från ankomst till nyårsdagen - 4 av 7 nätter totalt. Och sedan ett hotell mitt på Manhattan, precis bredvid Times Square som vi då skulle bo på under de sista nätterna - men jag kommer så småningom till hur rummet, hotellet, priset och området var i detta eller ett kommande inlägg.

Vårt flyg som vi bokade skulle gå från Landvetter i Göteborg vilket är hyfsat nära från Ulricehamn där vi bor. Flyget bestod av 1 stopp i Bryssel både dit och hem och flygbolaget som vi flög med var Lufthansa.

Flygresan dit var helt OK. Om du ska åka till New York, tänk på att resan är lång så ha med dig något att leka med eller planera in något att göra haha. Jag... ja, jag dygnade dagen innan för att vara dötrött på flyget och på så vis sov jag igenom hela resan. Annars brukar jag alltid köpa någon pocketbok som jag sitter med under hela flyget - vilket också fungerar skitbra! Jag har under varenda resa utomlands alltid gått in i en butik på flygplatsen och köpt en bok - varenda, varenda gång.

Det första hotellet som vi skulle bo på hette "Franklin Guesthouse" och låg i området Greenpoint (bredvid Brooklyn). Vi bodde här då priset var mänskligt i jämförelse med många andra kostnader, typ 2000 kr/natten (tror det vanligtvis är billigare när det inte är nyårstider). Så fräscht, mysig och snäll personal samt nära till både båtförbindelser och tunnelbaneförbindelser. Vi tog inte så många bilder därifrån men ovanför ser ni i alla fall lite av hur det såg ut i rummet på hotellet.

ISHOCKEY @ MADISON SQUARE GARDEN

Efter incheckning var det dags för EP:s stora agenda för dagen i New York. Nämligen den obligatoriska ishockey-matchen på Madison Square Garden - Rangers VS. Ottowa. Här kommer då min allra största rekommendation inför en eventuell resa till New York för första gången: Köp mobilnät utomlands och använd "Kartor" i din iPhone/Android för att följa tunnelbanesystemet väl i appen. Så smidigt och så tryggt när man är en nybörjare i den stora staden. Vi gick till närmsta tunnelbanestation, köpte oss varsitt MetroCard på 1 vecka (innebär att du obegränsat får åka tunnelbana under en vecka i New York City) och knappade in "Madison Square Garden" på kartor i iPhonen. Då kom det upp alla möjliga rutter, vilken spårvagn vi kunde ta, vilken spårvagn vi eventuellt i stället skulle ta ifall vi missade vår första, tidsintervaller - ja allt man kan tänka undra när man åker tunnelbana första gången i NYC.

Bilden ovan till vänster måste vara den mest turistiga bilden jag har på min dator haha.

Jag köpte faktiskt en New York Rangers-mössa då det 1. Var svinkallt inne på arenan, 2. Den var lite söt och såg jättemysig ut. Dock var den lite för dyr, tror jag gav 600 kr för denna mössan - ouchhhhhhhh.

TIPS om du ska gå på ishockey-match: Köp biljetterna innan du åker till New York på nätet då det kan vara väldigt svårt att få tag på biljetter väl på plats (speciellt vid större matcher och vid högtider som t.ex. nyårsafton). Det är samtidigt väldigt skönt att ha det klart när man kommer fram kan jag personligen tycka.

Efter matchen tog vi faktiskt en UBER tillbaka. Detta hade vi egentligen som rutin på kvällarna att göra i stället för att åka tunnelbana på natten. Priset för en UBER från centrum till Brooklyn/Greenpoint (15-20 min typ) var 150 kr cirkus vilket fungerade bra för oss.

Ja, detta var vår första dag i New York City. Rättare sagt den 27 december 2016. Fler inlägg från resan är planerade under de kommande veckorna.

Något mer ni kanske vill veta? Fråga, fråga, fråga!

/ CQ

Gillar

Kommentarer

emsastemo
emsastemo,
älskar new york. Boendekostnaderna är ju dock galna. Vi hyrde en lägenhet när vi var där och det var ändå lite billigare men fortfarande dyrt 😋
nouw.com/emsastemo
quassdorf
quassdorf,
Älskade staden också!! Verkligen en favorit, men som du säger - priserna för boende är sjuka! Åh var det genom airbnb? Kanske är smartare att köra genom det nästa gång 🤔
nouw.com/quassdorf