"HJÄLP! VILKET OBJEKTIV SKA JAG HA?"

"Vilket objektiv är bäst?", "Vilket objektiv ska jag välja", "Finns det något objektiv som fungerar för allt?". Detta är frågor som jag dagligen får på jobbet och som alltid har olika svar beroende på VEM man är som person bakom kameran. Om man har en kamera som erbjuder utbytbar optik tycker jag absolut att ni ska se hit och ta del av tipsen nedan!

Det är verkligen en djungel där ute när det kommer till just objektiv, och det är faktiskt som så att det idag inte finns något objektiv som är perfekt för alla fotosituationer, dock finns det som är väldigt (väldigt) bra! Idag tänkte jag tipsa er om 4 objektiv som passar perfekt för dig om vill ha ett så bra allround-objektiv som möjligt!

4 PRISVÄRDA OCH BRA "FUNGERAR-I-ALLA-LÄGEN"-OBJEKTIV

1. SIGMA 17-70MM | 4090 kr
F
inns till: Canon, Nikon, Sony A och Pentax.
Sigma 17-70mm är ett riktigt bra och brett objektiv som ger grymma bilder där det finns bra ljus! Detta objektiv passar för de personer som behöver lite extra zoom till skillnad från de vanliga normalzoomsobjektiven 18-55. I bland kan detta extra zoomomfång ge ena 100 gånger bättre bild!
Nackdelar? Sämre ljusstyrka vilket kan göra att bilderna blir brusigare/dåligare i mörka ljusförhållanden.

2. TAMRON 24-70MM | 13 990 kr
Finns till: Canon och Nikon.

Tamrons 24-70mm är den perfekta optiken för den lite mer erfarna fotografen som söker ett normalzoomsobjektiv som fortfarande ger extremt hög kvalité. I love this lens! Blir grymma porträtt av detta objektiv. Denna finns med på min wishlist för 2018.
Nackdelar? Dyyyyyyr...

3. SIGMA 18-300MM | 4 590 kr
Finns till: Canon, Nikon, Sony A och Pentax.

Här har ni ett objektiv som har gaaaaalet med zoom. Du kan zooma upp till 300mm vilket är väldigt mycket om man jämför med de andra tre objektiven som jag tipsar om. Detta objektiv passar perfekt för dig som t.ex. ska ut på safari och som vet om att ni kommer befinna er i dagsljus hela tiden - zoomen kommer fungera perfekt när du ska fota giraffen som står flera tiotals meter bort.
Nackdelar? Sämre ljusstyrka och något oskarpa bilder vid zoom uppe på 200-300mm.

4. SIGMA 17-50MM | 3 290 kr (mitt bästa tips idag!)
Finns till: Canon, Nikon, Sony A och Pentax.
Sigma 17-50mm tycker jag verkligen är det bästa man kan få för en så låg prissumma. Den är oerhört mer prisvärd och användbar än de objektiv som vanligtvis hänger med i kamerapaketen. Varför? Jo för att man har en bra ljusstyrka på dessa objektiv som verkligen, verkligen gör skillnad i dina bilder.
Nackdelar? Lite sämre byggnad, kan vara något oskarpare då det är en gammal modell från Sigma.

QUESTIONS?

Detta är mina 4 objektivtips på bra "allround/normalobjektiv" som fungerar bra om man är lite av en allt-i-allo-fotograf och inte riktigt har ett bestämt motiv som man alltid fotograferar. Om ni har några frågor får ni mer än gärna kommentera dom nedan så svarar jag så fort jag kan. Kram på er!

Gillar

Kommentarer