HUR REDIGERAR JAG MINA MOBILBILDER?

Att kunna redigera sina bilder on the run, i mobilen, är något jag tycker är så ruggigt smidigt. Jag redigerar oftast mina mobilbilder i mobilen, ibland blir det även bilder som jag tagit med min systemkamera men inte alltid (då använder jag i stället Lightroom). Här nedan ser ni i alla fall lite före och efter från den senaste tiden för att få en känsla för hur mycket jag redigerar.

HUR GÖR JAG?

Jag hade i alla fall idag tänkt tipsa/informera er lite om hur jag gör när jag redigerar mina mobilbilder direkt in mah iPhone och vilka applikationer jag använder mig av. Jag har sedan en tid tillbaka redigerat alla mina Instagram-bilder i samma färg/ton/ljus för att försöka skapa en röd tråd i mitt feed. Lite kall/grå/ljus feeling är det jag försöker uppnå med varje bild jag skapar. Förr (typ förra året haha) redigerade jag väldigt random och efter dagens känsla - vilket fick min Instagram att se ut som en cirkus. Men nu på senare tid har jag faktiskt jobbat väldigt mycket med att skapa liknande bilder - och jag är nöjd med resultatet! 

FACETUNE

Det första jag alltid gör är att använda mig av "Whitening"-effekten i Facetune för att avlägsna gula toner i de gråa färger som finns på bilden. Här nedan ser ni ett exempel där asfalten fått en gulare ton vilket jag med hjälp av Facetune då avlägsnar. Jag ser till att inte dra över på mina jeans för då blir de alldeles för gråa. Det gäller att zooma in och vara precis i detta fall. Himla, himla smidigt är det dock!

VSCO

Efter behandlingen i Facetune går jag över till min baby VSCO. Jag har sparat ner ett "färdigt filter" som jag byggt ihop själv i applikationen. Den består av filtret "J5" och lite andra småjusteringar så som exposure, contrast, temperature m.m. Och detta ihopbyggda filter sätter jag på alla mina bilder och gör därefter småjusteringar beroende på hur ljus/mörk, varm/kall bilden blev i originalläget.

FÖRE/EFTER

Och resultatet från originalbild till färdig bild ser ni nedan! Svårare än så är det faktiskt inte och jag tycker redigering via mobilapp är så SJUUUUUUUKT smidigt. Med betoning på sjukt. Jag ääälskar det resultat jag får på bilderna i slutändan och är verkligen supernöjd med min nuvarande redigering. Sen blir det säkert som så att jag tröttnar (som alltid...) på detta filter och bygger ihop ett nytt. Men i nuläget är det el perfecto för moi.

KRAM PÅ ER <3 

Gillar

Kommentarer

theresejutendahl
theresejutendahl,
var är dessa ursnygga brallorna ifrån?
nouw.com/theresejutendahl
quassdorf
quassdorf,

Från Cubus! I love theeem <3

nouw.com/quassdorf