JULKLAPPSTIPS: FILM&FOTO

En kompaktkamera? En mikrofon? En systemkamera?

Sitter du (som jag atm i total stress) och funderar på vad du ska köpa i julklapp till dina nära & kära? Eller kanske en julklapp till dig själv? Jag tänkte tipsa om lite julklappar man kan ge till "nybörjaren" inom foto/film som precis kommit igång och tagit ett steg inom foto/filmvärlden och som vill införskaffa sig lite ny utrustning. Men också till den entusiastiske fritidsfotografen/filmaren som har övat lite mer på det hela kring denna typ av mediaskapande. Eller kanske är det du som läser detta som vill köpa en julklapp till dig själv i form av en kamera? Oavsett - här kommer lite tips inom just denna mediakategorin!

CANON 1300D | NIKON D3400 

Två extremt bra instegskamera för nybörjaren! 

Den perfekta julklappen? Maybe. En Canon 1300D eller en Nikon D3400 är två perfekta kameramodeller för nybörjaren som vill ta steget från mobilkameran till en fysisk systemkamera! Båda är lättanvända med smidiga inställningar och bekväma i storlek. I varje paket hänger det med ett standardobjektiv som är en bra start för nybörjaren. Ett tips kan vara att köpa till detta objektiv: 50mm Canon (billigt & G-R-Y-M-T objektiv!) eller 50mm Nikon - ett billigare och perfekt porträttobjektiv som kommer höja bildkvalitén något enormt!

PANASONIC LUMIX DMC-GX80 + 2 OBJEKTIV

Kamerapaket (länk)

Just nu har ju vi (Scandinavian Photo) kampanj på detta paket som utmärker sig perfekt för den lite mer avancerade fotografen (som kanske använt sig av en liknande Canon 1300D eller Nikon D3400 ett tag). Här har du en lite mindre kompaktare kamera med ett grymt bildstabilseringssytem - fungerar också bra för videobloggaren! (Hade dock rekommenderat G80 liiite mer för just videoinspelning (den utan X i namnet).

SIGMA 85MM| SIGMA 17-50MM

Bästa porträttobjektivet VS. ett grymt bra allround-objektiv!

SIGMA 85MM
Alltså WOW. Detta objektivet är galet fantastisk på porträttobjektiv. Lite "för dyr" om man jämför med de andra produkterna jag tipsat om men verkligen en varm, varm, varm rekommendation till modefotografen som vill ha det där lilla extra stinget i sina bilder! But, keep in mind! Objektivet är rätt stort och tungt (på grund av allt glas inuti) vilket gör att den kanske blir lite för "klumpig" på en resa där du behöver minska på packningen. Men absolut perfekt för den vardagliga bloggaren som skall fota sin outfit utomhus. WOW alltså.

SIGMA 17-50MM - FAVORITTIPSET IDAG!
Detta objektiv är ett perfekt allround-objektiv för nybörjaren som vill förbättra sina bilder utan att lägga ut allt för mycket pengar på ett nytt objektiv. En fin julklapp till din närmsta vän, syster, bror eller kusin. Ett objektiv som verkligen kommer lyfta bilderna med 4-5 steg, I promise!

FUJIFILM X100F

Streetfotograf? Titta hit!

Kamera (länk)

Jag ÄLSKAR designen på denna kamera. Jag älskar, älskar, älskar. Detta är en kompaktkamera från Fujifilm av ett mer avancerat slag - dock är den amazing. I love it. Perfekt för streetfotografen som fotar mycket spontant ute på städernas gator och restauranger. Ett fast optik sitter på som man inte kan byta ut - tänk på det innan ev. köp. Men en snygg, stilren kamera för allround-bloggaren som fotar mer spontana vardagshändelser. Bra juklapp! Fungerar även bra som dekoration hemma because it's damn beautiful.

FUJIFILM INSTAX SHARE

Skriver ut grymt fina bilder - on the run!

Silver | Guld (länkar)

Här har ni en julklapp som fungerar för alla i hela familjen/bekantskapen! En kompakt reseskrivare som skriver ut bilder on the run via din smartphone! Du kan skriva ut bilder med specifika inställningar, effekter och ramar. Kontrast, ljusstyrka m.m. är också något du kan ändra i appen till denna skrivare för att få ut en bild (polaroid-storlek) som du kan sätta upp på kylskåpsdörren eller ge bort till en ny vän i ett annat land. Perfekt för vännen som snart skall ut och resa i Asien i ett par månader!

JOBY GORILLAPOD | RÖDE VIDEOMIC PRO

Vloggare? Då måste man ha dessa två tillbehör!

Känner du en vän/släkting/käreste som vloggar? Här är de nödvändiga julklapparna för dessa personer.

GORILLAPOD
Gorillapodden fungerar perfekt när du ska filma dig själv i rörelse, eller om du ställer den på ett bord för en "stillasittande" vlogg. Och priset? 590 kr. Slå till!

RÖDE VIDEOMIC PRO
Den bästa mikrofonen på marknaden för filmande. För en prispeng på cirka 2000 kr får du en mikrofon som fungerar fenomenalt bra vid alla tillfällen. Köp INTE den röda varianten från Röde som ligger under 1000 kr - då blir ljudet jättedåligt. Lägg denna tusenlapp extra - ett tips från mig för att slippa bli missnöjd!

Questions?

Hoppas dessa juklappstips inom foto&film kanske hjälper er på traven i det svåra julklappssökandet. Tänkte tipsa om lite mer "vanliga" produkter med senare i december - men här är lite tips inom just den bransch som jag arbetar i!

Kommentera gärna om ni har några frågor, funderingar, tankar, åsikter! Puss!

Gillar

Kommentarer

JFfoto
JFfoto,
har Tamrons senaste 85mm objektiv och det sitter på kameran 24/7 😎👌🏻 Nu är man sugen på ett 35mm också 😅
nouw.com/jffoto
quassdorf
quassdorf,
Ja, 85an är sååå nice. Lite stor och klumpig bara haha men galet grym! 35an är ju amazing för porträtt/street - och lite mindre!
nouw.com/quassdorf