KAMERATIPS: DENNA KOMPAKTKAMERA ÄR ETT "MUST HAVE"!

Det är dags för ett tips&tricks-inlägg idag där jag tänkt tipsa om min absoluta favorit när det kommer till kompaktkameror. När jag säger kompaktkameror menar jag så kallade "digitalkameror" (som man vanligtvis brukar kalla dessa små men grymma spelare) - vilket betyder att objektivet är inbyggt i kameran (man kan alltså inte byta objektiv). Sådana här kameror är så smidiga att ta med sig, väldigt små i storlek och går i 8 av 10 fall stoppa ner i jackfickan. Hur smidigt?

MUST HAVE!

Jag har nämligen en favorit sedan år tillbaka som jag själv har hemma som en del av min kamerautrustning. Jag har den första versionen av kameran, numera heter denna kamera "Mark II" då det kom ut en andra version under 2016. Denna är snäppet bättre än den första (trots att jag älskar min version, old but gold <3).

Ja vilket kamera är det då jag vill tipsa om? Jo... CANON G7X MARK II. (Google it!)

OOOOH YES.

Denna lilla kamera är fantastisk på alla vis. Jag tycker denna passar likväl till vardagsfotografen till videobloggar på Youtube. Många Youtubers har faktiskt just denna kamera när de spelar in sina vloggar då den är liten, smidig och har grymt bra bildstabilisering! Priset är cirka 6300 kr för en sådan här liten produkt = värt varenda krona.

Bilder tagna med min Canon G7X ser ni nedan:

GRYM.

Det jag gillar mest med denna kamera är att den är SMIDIG, LITEN, GER GRYMMA BILDER OCH GRYMMA FILMER. Soooooo good. Me <3 it. Och när jag säger smidig menar jag verkligen smidig. Det tar några enstaka sekunder att föra över bilder/filmer till mobilen, den är enkel att använda och ger (utan mycket ansträngning) superbra bilder! De enda nackdelarna som jag kan komma på är att kameran inte har 4K inbyggt (men detta är något väldigt få har användning för i dagsläget så därmed är det inte en allt för stor nackdel enligt mig).

So, this is my tip for you today. Om du sitter hemma och funderar på en kamera som är liten, smidig och BRA (!!) är denna mitt varma, varma, vaaaarma tips. Kram!

Gillar

Kommentarer

dominiquelussenburg
dominiquelussenburg,
Köpte den häromdagen och älskar den! Undrar bara hur man överför bilder och videos till datorn eller direkt till ett redigeringsprogram? Har inte lyckats med det 😬
nouw.com/dominiquelussenburg
quassdorf
quassdorf,
Hej Dominique! Åh vaaa kul, den är så grym! Menar du överföring via WiFi eller med sladd? 😘 Om det är med sladd ska datorn automatiskt förstå att en överföring skall göras, det enda man själv behöver göra är mer eller mindre godkänna överföringen/kopiera mappen och klistra in på datorn 👌🏼👌🏼
nouw.com/quassdorf
dominiquelussenburg
dominiquelussenburg,
Jag fick inte med någon sladd, därför fattade jag ingenting haha 😂 Men det kanske är samma sladd som till min eos 1300d? ❤️
nouw.com/dominiquelussenburg
quassdorf
quassdorf,
Ibland kan det faktiskt visa sig att det passar, men med tanke på hur ofta man "uppgraderar" alla USB-sladdar det inte säkert! Testa och se! Annars brukar det finnas rätt USB-sladd för en billig peng i de flesta elektronikbutikerna! 😊 Kram!
nouw.com/quassdorf