OUR NEW APARTMENT: BEFORE...

Denna tisdagseftermiddagen bjuder jag på lite ”FÖRE”-bilder ifrån vår nya lägenhet. Jag tänker att jag publicerar ett "FÖRE", ett "UNDER" och ett "EFTER"-inlägg så ni får både bild och text kring utvecklingen av vårt nya hem. I november förra året fick vi hem ett mail där det stod att vi erbjöds en nybyggd lägenhet i Munksjöstaden, Jönköping. Båda två blev überlyckliga och tackade givetvis ja direkt! Vi hade under ett par veckor tidigare fått intresseanmäla oss till ett par olika lägenheter, och den vi slutligen fick låg på 2:a plats i vår lista.

50 KVADRAT

No more, no less. Det slutade med en lägenhet på 50 kvadrat med österläge i Jönköping. Drömmen hade givetvis varit att ha västerläge på lägenheten, men på den sida av byggnaden hade man enbart valt att placera större lägenheter (3-4 rum), och vi kände att en tvåa räcker gott och väl för oss två. Planlösningen på lägenheten var också en anledning till varför vi tackade ja till denna lägenhet. Kök + vardagsrum i ett, stor balkong, helt OK storlek på sovrum och en rymlig toalett. Det är "luftigt" i hela lägenheten trots att det är en relativt liten lägenhet då planlösningen är riktigt bra.

VÄGGAR, GOLV, VITVAROR...

Lägenheten har enbart vita väggar i alla rum - vilket jag gillar! Golvet dock... Jag är ingen "ekparkett-person" så att säga. Jag fullkomligt hatar färgen som detta trägolv har och vill bara täcka allt med vit målarfärg. Jag hade kunnat gå så långt så att jag la över en heltäckningsmatta på golvet just för att slippa den fula brungula färgen. Usch. Ljusgrå parkett hade varit perfekt, men detta golv fungerar givetvis.

Kylskåp och diskmaskin var nytt och ingick i lägenheten, dock fick vi köpa vår egen tvättmaskin (vilket vi givetvis har gjort för att slippa helvetet även kallat "tvättider"). Vi såg det som en investering inför framtida år då vi säkerligen kommer behöva tvättmaskin även då :)

VÅNING, BALKONG & UTSIKT

Vår lägenhet ligger placerad precis i utkanten av centrum i Jönköping och vi har cirkus 500-700 meters gångavstånd för att komma in till kärnan av Jönköping. Detta är helt OK! Vi ligger placerade på 5:e våning i vår byggnad vilket innebär att jag dagligen får svindel när jag kollar ut genom fönstret. Fyyyyy, inte bra för en höjdrädd människa. Men förhoppningsvis kommer jag vänja mig i framtiden. Vår balkong dock!!! Wow. Vi hade ingen aning om att den skulle vara SÅ stor - vilket blev en riktigt positiv överraskning. Längtar redan till sommaren när man kan sitta med en kopp te ute en söndagsmorgon när solen håller på att gå upp. Mmmmmm <3.

Utsikten är helt OK, vi kan både se lite av vattnet, soluppgång och lite av staden just nu. De bygger ju fler lägenheter runtom oss, men det verkar inte bli så höga byggnader - därmed kommer vi förmodligen behålla det mesta av våra utsikter.

TANKAR&FUNDERINGAR

JAG ÄLSKAR DENNA LÄGENHET. Jag trodde inte att jag skulle tycka om denna lägenheten lika mycket som jag faktiskt gör just nu då vi tidigare bodde i en idyllisk etage-lägenhet. Men utrymmet och planlösningen känns så mycket bättre i denna lägenhet. Utsikten, höjden och balkongen får även stället att kännas större än vår gamla lägenhet som var 67 kvm stor. Jag älskar att vi har parkeringsplats längst ner i byggnaden, jag älskar att det finns en busshållsplats precis när jag går ut ur ytterdörren. Jag älskar vår nya toalett som har världens vackraste klinkergolv i vitt/beige/rosa färg. Jag känner mig så hemma här <3

Hoppas detta inlägg var kul att läsa! Två inlägg till kommer komma upp med liknande stil där jag pratar om hur vi tänkte kring inredning och sedan resultatet och vilka framtidsplaner vi har med lägenheten. Kram! 

  • 24h

Gillar

Kommentarer

Shawtygetloose
Shawtygetloose,

Ser riktigt fräst och fint ut 😃 och va skönt att du har en busshållplats så nära 😃

nouw.com/shawtygetloose
evelinarou
evelinarou,
fannyrautila
fannyrautila,
amandanordbo
amandanordbo,
riktigt snyggt!
nouw.com/amandanordbo
linaericsonstahlin
linaericsonstahlin,

Ser riktigt fint ut! Älskar golvet!

nouw.com/linaericsonstahlin