OUR NEW APARTMENT: DURING

Denna onsdagseftermiddagen tänkte jag dela med mig lite av självaste inflyttandet i den nya lägenheten. Jag skrev ju en del om lägenheten och dess storlek och utbud i ett tidigare inlägg som ni kan läsa HÄR, men nu tänkte jag beskriva lite mer kring hur självaste flytten gick. Det var en blanding av kaos och lycka i ett haha.

INFLYTTSDAGEN

Den 1:a februari var det dags att flytta in på Vaggerydsgatan i vår nya lägenhet. Vi hade fått en hisstid mellan 10:30 och 11:30 och såg till att vara redo för detta med två stora släp på två bilar. Både jag och EP hade tagit tidig helgledighet (torsdag & fredag) för att hinna med allt som behövde göras under denna flytten. Vi hade med oss minst 20 lådor och sen ett par stora möbler ovanpå det, men vi fick med oss allt i två omgångar. Dock var det galet stressigt! Det kändes som att allting gick i slow-motion samtidigt som tiden rann iväg haha. Så skönt att vi båda var lediga dock så man inte kände allt för stor tidspress över det hela.

UPPACKANDET

Haha, helt galet hur många kartonger vi hade tillslut. Vi packade upp allt från vår gamla lägenhet under två dagar vilket resulterade i ett K A O S i lägenheten, som ni ser nedan. Och eftersom hissen även var sönder under lördagen kunde vi inte köra ner kartongerna till soprummet haha, så vi fick klättra över alla våra flyttkartonger samtidigt som vi försökte inreda lägenheten. Det gick dock väldigt bra måste jag ändå säga själv och jag fick inte allt för många mentala breakdowns ;-)

INKÖP AV INREDNING

En del nya möbler hade vi beställt sedan innan flytten, men det mesta köpte vi väl när vi väl var på plats i Jönköping. En grej kan jag säga: Det är inte billigt att flytta... Vi behövde addera väldigt mycket till denna lägenheten så som t.ex. mattor (då vi helt skippat det när vi bodde i Ulricehamn). 

Vi köpte bl.a.: Soffa, gardiner, mattor, bänk, stolar m.m. Min ekonomi suger at the moment, men det var absolut värt det! Vår lägenhet känns oerhört hemma nu efter all ny och gammal inredning. Mitt favoritköp har ändå varit mattorna & den nya soffan som passar PERFEKT i vårt vardagsrum.

TANKAR & FUNDERINGAR

Denna flytten var väldigt stressig enligt mig, men samtidigt oerhört effektiv! När vi väl var klara med allt kände jag mig så NÖJD, men under tiden vi flyttade var jag så galet stressad. Och arg. Och kinkig. Mina föräldrar + EP kan intyga detta haha. Men i slutändan känner jag mig extremt hemma här. Och har precis börjat lära känna denna staden som jag verkligen, verkligen tror att jag kommer älska! Taggar till nästa inlägg där ni får se resultatet på hela lägenheten och hur den ser ut idag. Kram på er!

  • 24h

Gillar

Kommentarer

HandlaSmart
HandlaSmart,