SALTY EVERYDAY HAIR ROUTINE | KORT HÅR

Nu när jag klippt mig korthårig har jag verkligen fått starta från scratch vad gäller styling av hår. När man hela livet gått med långt hår är det svårt att snabbt komma in i den korthåriga världen haha. Men är totalförälskad i min nya frisyr och mina nya stylingrutiner, känns uppfriskande att ha testat på detta nya. So exciting!

Syns inte aaasmycket på denna bilden men håret blir ”fluffigare”, får lite mer textur och skapar en strandfeeling av det hela. Som att man låtit ett havsfuktat hår torka en stund. Supersomrigt!

 S A L T  S P R A Y

Det första jag gjorde efter att jag klippte mig av allt hår var att beställa hem Schwarzkopfs Osis+ Salt Spray! Salt Spray ska ju vara mer skonsamt åt håret och inte slita på det så mycket som andra kemikalier/hårprodukter kan göra - vilket jag gillar.

Jag sprayar igenom hela håret så det blir fuktigt och därefter "tvistar" jag igenom hela håret. Om jag har mer tid över brukar jag även sätta upp lite klämmor här och där och verkligen låta dessa tvistade slingor sitta i ett tag så att lockarna blir tydligare.

Därefter fluffar jag upp håret genom att samla lite hår åt gången i handen och pressa uppåt i håret - för att skapa en fluffigare/mer volymaktig känsla.

Och voila! Strandhår med mer textur och somrigare feeling.

​Tycker denna sprayen är så bra då den gör skillnad utan stor ansträngning. Och jag som vaknar 15 minuter innan jag går till jobbet (haha...) har inte riktigt tiden till att fixa håret.

Någon som har något annat tips till mig som korthårig numera?

Gillar

Kommentarer