scones | recept

2 portioner 2.5 dl vetemjöl 2.5 dl grahamsmjöl eller vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt 50 g smör eller margarin 2 dl mjölk, naturell yoghurt eller filmjölk

1; Sätt ugnen på 250 grader.

2; Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär matfettet i mindre bitar och lägg i mjölblandningen. Finfördela matfettet snabbt med en sked eller fingertopparna. Tillsätt mjölken/yoghurten/filmjölken och rör snabbt ihop till en jämn deg.

3; Dela degen i 2 delar och tryck med mjölad hand ut på ett bakplåtspapper till runda kakor, ca 15 cm i diameter.

4; Skåra med kniv i ett kors och nagga med en gaffel. Grädda mitt i ugnen, 250 grader, i 12 - 15 minuter.

Källa: recepten.se

Gillar

Kommentarer