SKIATHOS DAY 3 / GRILLAD BLÄCKFISK

Efter vår lilla förmiddagspromenad genom staden fixade vi bl.a. biljetter till en båttur på fredag och reservation av fyrhjuling tills idag. Kort efter det vid 12-tiden hoppade vi på en buss mot stranden Koukounaries. Denna busslinjen var faktiskt väldigt smidig och hade en stor skylt där det stod "Skiathos - Koukounaries" och som också stannade på ett flertal andra stränder under vägen dit. Bussen gick var 20:nde minut typisk och priset var 2 euro/person. Helt OK enligt mig! (Det fanns även AC på bussen - vilket inte är lika vanligt i t.ex. Filippinerna).

På denna stranden solade & badade vi i cirkus 3-4 timmar. Det var lite för mycket folk för min egen smak, men väldigt fräscht och långgrunt i havet så passar säkerligen perfekt för familjer med små barn!

Efter vår lilla resa till Koukounaries tog vi bussen tillbaka till Skiathos och duschade och fixade oss för kvällsmat i centrum.

Jag körde på off-shoulder, shorts och ett par flip flops (har en blåsa på lilltån :( Vilket gör asont...). Ett par stora örhängen till detta och smycken i form av enkla ringar.

På vägen till ett (då obestämt) matställe var synen så här (mmmmums):

Vi gick på ett par olika gator och hamnade till slut på ett ställe vid namn "Taverna Selini". Utsikten var helt fantastisk och maten var helt OK!

Jag käkade grillad bläckfisk (MUMS!) och EP käkade Spagetti Bolognese - vilket också var väldigt gott. Till förrätt åt vi grekiskt bröd med tsatsiki och olivolja (+ salt of course). Till efterrätt åt vi grekisk yoghurt med honung - en typisk grekisk rätt som är huuuuur god som helst.

/ CQ

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229