SKIATHOS DAY 4 / FYRHJULING & HUNDAR!

Vilken härlig dag vi haft idag! Allting började med att vi båda försov en timme, skräll. Men vad gör det när man har semester? Planen var att vi skulle hämta ut vår reserverade fyrhjuling vid 08:30 på morgonen, men det blev förskjutet till typ lite innan 10 på förmiddagen. Men som sagt, vi har semester. Who gives a damn?

Frukost körde vi lite snabbt innan vi vandrade neråt till uthyrningsstället där vi hämtade ut vår coola 300cc-fyrhjuling ;-) Som ni ser på bilden nedan till höger är jag väldigt, väldigt nöjd.

Men, dagens bästa händelse/aktivitet/sak var inte fyrhjulingen utan det var den plats vi åkte till efter att vi hade erhållit fyrhjulingen. I förrgår tipsades vi om ett "hundbärge/hundomplaceringsverksamet" (eller hur man nu kallar det) för hemlösa hundar här på Skiathos. "Skiathos Dog Welfare Association" var namnet på detta ställe och det drivs i dagsläget av två kvinnor från Australien och andra jättetrevliga medarbetare! Jag fick veta att cirka 150-200 hundar omplaceras varje år till olika platser i världen, vilket gjorde mig så glad i hjärtat.

Man får möjlighet att rasta de hundar (om man är först på plats och hundarna inte redan rastats), och då fick jag och EP gå ut med en liten ungvalp vid namn Riley. Han var dock lite småtrött och försökte sova mitt på gatan under vår lilla promenad, men han var väldigt förtjust i EP:s iPhone så vi lyckades få med honom hem i alla fall!

Älskade, hur söt?

Vi fick veta att Riley var på väg att åka hem till sin nya ägare i London inom de närmsta veckorna, de kommer bli så glada av denna hunden! <3 Ett så fint och VIKTIGT ställe för de hundar som bara lämnas. Och det gör ont att se med tanke på deras glädje som ändå finns kvar trots sveket från deras tidigare ägare...

Efter vårt mycket trevliga och fina besök hos Riley och hans andra hundvänner åkte vi vidare med fyrhjulingen (på en galet krokig/ojämn/stenig/ grusväg - dock rolig) till en strand vid namn Ligaries Beach som låg på andra sidan ön. Jag gillade denna strand skarpt mycket mer än gårdagens strand då det bara var ett fåtal människor där. Dock saknades det en strandbar med dricka/mat och WC + dusch. Annars hade det stället varit perfekt för oss just pga dess stillsamhet.

Jag har ju då även idag lyckats bränna mig på bröstet, armarna, fötterna och benen. Haha men vad gör det när man har semester? :PpppPPpp

Nej nu ska vi svänga förbi Anderssons Bar här på Skiathos, mer bilder från denna dagen (bl.a. ett flygplan på kanske 20 meters avstånd????) kommer imorgon. Ha de gött hej!

/ CQ

Gillar

Kommentarer