SKIATHOS DAY 4 / LÄSKIG FLYGPLANSLANDNING

Efter tiden på stranden Ligaries Beach åkte vi på upptäcktsfärd i bergen här på Skiathos. Med hjälp av en fysisk karta (turist-varning deluxe) som jag plockade på mig från flygplatsen lyckades vi navigera oss på alla grusvägar i bergen!

Vi stannade till vid ett cafè/restaurang som hade en väldigt fin utsikt över Skiathos City. Restaurangen hette "Panorama" och låg nästan längst upp på en av bergen här på ön.

Jag tog en fräsch sallad och EP valde en enkel toast (vi hade redan ätit sedan tidigare så det fick bli något lätt).

Efter en mini-lunch på Panorama begav vi oss vidare mot en strand som skulle ligga intill flygplatsen och som var relativt smidig att åka till från den restaurang vi befann oss på.

Stranden heter Xanemos och är min favorit hittills! Lugnt, inte för mycket folk, fräscht vatten och en strandbar med mat/dricka samt WC & dusch. Vi var inte där så länge men jag fattade direkt tyckte för denna strand. Hit måste vi åka igen, utan tvekan!

Efter strandbesöket på Xanemos kollade vi flygtider för att bevittna en landning på Skiathos mycket kända landningsbana. Flygbanan är OERHÖRT kort och ligger intill en väg som civila kan promenera/köra bil på. Vi ställde oss där ungefär vid 17:30-tiden.

17:39 kom ett plan på LÄSKIGT nära avstånd och landade mer eller mindre på oss haha!! Vi spelade in en video som ni kan hitta på min Instagram @catherinequassdorf

Efter denna coola upplevelse åkte vi till en Supermarket för att handla snacks och dricka (då vi hade en fyrhjuling till hands).

Det blev rätt så mycket Cola, chips, godis, frukt, öl och cider haha! Men billigare var det i denna affär i jämförelse med småbutikerna inne i Skiathos!

På kvällen drog vi ut till ett par olika barer! Jag drag Strawberry Daquiri typ HELA kvällen, och EP drack mojito.

Nomnomnom!

Vi gick även förbi Anderssons Bar och träffade de som startat stället för 4 år sedan. Så trevliga och ett så mysigt ställe de har lyckats bygga här på Skiathos. Och en ursöt chihuahua!

Nej nu ska vi bada lite i havet tror jag ;-) Vi sitter atm på de klippor som vi satt på första dagen. Vi hörs senare!

/ CQ

Gillar

Kommentarer