TIPS: 3 GRYMMA VLOGGKAMEROR

REPOST AV GAMMALT INLÄGG

trevloggkameror

Idag vill jag tipsa om tre stycken grymma och prisvärda vloggkameror som passar perfekt till Youtube-vloggaren som vill ha en kamera av hög kvalité men som samtidigt inte blir allt för dyr. Jag själv har tidigare i mitt liv videobloggat en del på Youtube och har därmed även nördat in mig i vilka kameror som är riktigt bra på just videobloggande, vad som behövs i kameran och vad man måste tänka på vid ett köp av en vloggkamera!

Personligen tycker jag att dessa tre grejer är viktigast: Bra bildstabilisering, smidighet (storleken) och en vinklingsbar skärm! Jag har tre kameror som jag vill framhäva lite extra idag och som alla tre skiljer sig från varandra då en av dom är en kompaktkamera (zoomen inbyggd), en är en kompakt systemkamera (mindre än en vanlig systemkamera) och en är en "vanlig" systemkamera.

Min älskade favorit-kompaktkamera <3

CANON G7X MARK II | Känns som att jag alltid tipsar om denna lilla naturkraft till kamera haha, men det är för att den är så liten men samtidigt så bra! Den är så liten i storlek och går ner i majoriteten av alla axelväskor/jackor/clutches - you name it. Jag tycker denna vloggkameran passar bra för "event-vloggaren" som inte vill att kameran ska ta för mycket plats/synas allt för mycket och som ofta åker iväg på events, evenemang och liknande. Den är så grymt smidig, så stark i dess prestanda och underbar att använda som videobloggare! Fungerar även fantastiskt som kamera vilket är ett gigantiskt plus. Vill man ha något litet, bra och enkelanvänt är Canon G7X Mark II absolut det bästa alternativet.

PANASONIC G80 | En kompakt systemkamera som ger dig möjligheten att byta objektiv. Här har ni en kraftfull kamera som bl.a. den stora videobloggaren "Jon Olsson" tipsat på. Om du videobloggar mycket sport eller ofta befinner dig i rörelse är denna kamera perfekt för dig! En fantastisk bildstabilisering inbyggd i kameran som kan få en jordbävning att se stabil ut - litteraly. Kameran erbjuder även dig 4K-filmning vilket är perfekt om man t.ex. befinner sig mycket i natur eller liknande för att få fram de där extra detaljerna i bakgrunden mycket tydligare.

CANON EOS 80D | Här har vi en perfekt och prisvärd vloggkamera för den "sittande vloggaren". Med en följande autofokus som följer varje rörelse du gör och med ett flertal prisvärda objektiv att välja mellan kommer du få videobloggar i högsta kvalité med denna kamera. Jag tycker 80D:n passar perfekt för bloggaren som ofta skapar smink-videos, hauls eller kör mukbangs framför kameran då den har en vinklingsbar skärm och samtidigt en objektivmarknad som är BILLIG och bra. Med lite bra belysning och denna kamera som frontman kommer dina framtida videobloggar se oerhört professionella ut.

QUESTIONS?

Hoppas detta inlägg kan hjälpa dig på traven att hitta den perfekta vloggkameran för just dig! Kika runt lite på nätet, kolla gärna vad dina favorit-Youtubers använder för kameror. Köp INTE en kamera för hastigt utan fundera verkligen över vilken sorts vloggare du är och vad det är för kamera som du behöver. Du lär ju bli missnöjd om du t.ex. är en sportbloggare som köper en kamera med usel bildstabilisering... :(

Tveka inte att kommentera någon fråga eller fundering här nedan gällande vloggkamerorna jag tipsat om eller andra kameror som ni kanske kikat på. Jag svarar så fort jag kan. Kram på er, ha en fin söndagkväll!

Gillar

Kommentarer