VI LYCKADES!

... att hitta kantareller! "Hittar man en, hittar man flera".

Vi åkte ju ut på utflykt igår för att försöka hitta kantareller. I början kändes det hopplöst; delvis för att vi inte hittade så mycket och för att det tog sååå lång tid innan vi ens hittade en enda svamp.

Vi åkte i alla fall ut en bit från stan för att försöka hitta en fuktig, stenig ungskog (googlad information) där svamparna kunde tänka sig växa.

Vår lilla maskot Daisy fick följa med som kantarelljägare (egentligen är hon en blåbärsjägare då allt hon gör är äter blåbär från allt blåbärsris (!) när man tar med henne in till skogen, det är väldigt gulligt).

Det var verkligen magiskt fint i skogen när solen la sig såhär mot marken. Jag var dock livrädd för vildsvin/älgar typ 70% av tiden vi gick där. Daisy fick ju för sig att börja skälla/yla åt ett håll lite i bland vilket gjorde mig än mer rädd.

Efter typish en timme lyckades vi hitta ett par kantareller som tur är! 

Så lugnande och skönt var det att gå i skogen där det var totalt knäpptyst och när omgivningen såg så här fin ut. Men allting kommer med ett pris; en fästing kröp på både mig och Daisy på hemvägen :(

Ikväll är planen att göra något gott med dessa kantareller vi plockat. Mmmmmmmmmmm.

/ CQ

  • 24h

Gillar

Kommentarer